TEST

ODLO Trail Running

OPINIÓ DEL MARC (col·laborador Camarasa Muntanya)

Amb el canvi d’estació d’estiu a tardor i acostant-nos a l’hivern, passem de temperatures de més de 30 graus a temperatures de poc més de 15 i fins i tot si ets de matinar, de menys de 10 graus, i ens apareix el gran dubte a l’hora de sortir a córrer…

¿Què em poso? Els corredors de Camarasa muntanya ho tenim molt clar, però aquí ja entra la percepció personal de:

m’agrada córrer amb fred? em molesta suar en excés? amb quantes capes corro?

Sempre que escric articles parlo sobre la meva experiència personal, anys d’anar provant coses, amb el mètode assaig/error i tenint en compte que cada persona és un món, percebem el fred i la calor de manera diferent, anem a ritmes diferents, suem més o menys però sempre de manera diferent, amb tot això, arribo a la conclusió que menys és més.

M’explico: sóc molt partidari de portar poques capes però que les que porti siguin efectives, que facin la seva funció, ni més ni menys. Dues capes amb materials de qualitat i adequats a cada situació i sempre en el meu cas amb pantaló curt, a no ser que hi hagi neu (llavors passo a pantaló llarg).

Primera Capa

De les 2 capes, la primera consta d’una samarreta de màniga llarga, jo faig servir la Odlo Futureskin.

Una samarreta tèrmica molt transpirable, amb una sensació de sec i de confort brutals, arrapada, molt elàstica i còmode tant a l’hora de fer zones tècniques que requereixin d’aquesta elasticitat com a la hora de rodar per a fer sèries i córrer de manera més estàtica.

Segona capa

La segona capa es tracta del paravent/impermeable d’Odlo FLI Windproof DWR Jacket, que m’aporta aquella sensació d’abric al primer cop de vent però sense perdre la transpirabilitat, per tant, molta comoditat.

Faig inscís amb la importància de la transpirabilitat a l’hora de fer esport, sobretot a l’alta muntanya.

Una bona transpirabilitat aporta sensació de comoditat, redueix la sensació de fred i ajuda a expulsar l’humitat del cos, per tant, reduir també el risc d’anar a parar a un inici d’hipotèrmia (en els casos més extrems).

Pantalons

Uns altres elements molt importants són els pantalons, tant curts com llargs.

Els curts han d’aportar comoditat, ajudar a evitar l’aparició d’irritacions i jo, personalment, valoro molt la transpirabilitat i l’olor.

En el meu cas porto els Odlo Zeroweight. Testejats en llarga distància, són molt resistents, sense males olors i sense irritacions.

Pel que fa als pantalons llargs, porto els Zeroweight Warm pants d’Odlo.

En aquest cas és molt més important l’elasticitat i la transpirabilitat que qualsevol altra cosa.

Aquest model està dissenyat per aportar calidesa, comoditat i transpirabilitat, a més, les cremalleres laterals ajuden molt en cas de fer-los servir per esquí Nordic o de Muntanya, per tant, són molt versàtils.

Complements

Per acabar d’equipar i en funció del fred, ho acompanyo amb guants Rab, mitjons Lurbel model Desafio (amb canya alta) i cinturó Lurbel Loop en cas de voler plegar el paravent i no tenir les mans ocupades, o portar un bidó o barretes i gels.

Així doncs, amb poques peces de roba, però d’alta qualitat podem aconseguir combinar un entrenament o una competició amb la millor comoditat i el màxim rendiment.

Molta salut i ens veiem a la Muntanya!

Marc Benítez (@Cokohornet)

LURBEL Trail Running
Alp Trainer 2 Mid GORE-TEX de Salewa
Menú