Ultra Pirineu 2021

El primer cap de setmana del mes de setembre d’aquest any, es va celebrar la Salomon Ultra Pirineu, una cursa amb sortida a Bagà, que amb 100 km i 6.600 metres de desnivell recorre pels trams d’alta muntanya més emblemàtics i espectaculars del Parc Natural del Cadí-Moixeró, convertint-la en una de les curses més exigents i internacionals del país, reunint cada anys participants d’arreu del món.

Enguany, i com de costum, l’equip de Trail de Camarasa hi ha tingut participació:

Els ja clàssics Marc Benítez (@cokohornet) i David Fernández (@vidfzoliver), un any més han aconseguit finalitzar els 100 kilòmetres de la circular esmentada. Com a novetat, el nou fitxatge de l’equip de Trail de les botigues de Sabadell i Terrassa, l’Aniol Riba (@aniol.riba), ha representat l’equip amb un resultat esplèndid amb una 43a posició a l’arribada a Bagà.

Veiem doncs alguns aspectes tècnics i alguns de més personals que els nostres col·laboradors ens han esmentat.

CALÇAT UTILITZAT

El Marc i en David varen córrer amb les noves Cascadia 16 de Brooks, les qualifiquen d’espectaculars per al terreny i ocasió. En canvi, l’Aniol va recórrer els primers 31k, fins al Serrat de les Esposes amb el model Hierro V6 de New Balance, i al notar molèsties va optar pel model Speedgoat de la casa Hooka One One per acabar la cursa.

FRONTAL UTILITZAT

Petzl Swift RL (Marc)
Led lenser neo 10r (David)
Petzl Tikka (Aniol)

ALIMENTACIÓ DURANT LA UP

Els dàtils, fruita i productes naturals varen aparèixer en les dietes dels corredors Camarasa, tot i que hi ha qui va optar per entrepans de Nocilla i d’altres per entrepans salats. També barretes i gels de les cases Maureten 226ers.

En aquest aspecte l’Aniol s’ho va pautar molt més del que pensava en un inici. La premissa era beure i menjar molt més del que està acostumat. A grans trets, a cada avituallament bevia dos gots de líquid com a mínim, combinant aigua, isotònic, caldo… i reomplia un dels dos Softflask de 0,5 litres que ingeria entre avituallaments. Cada hora va intentar ingerir uns 50/60g d’hidrats, uns 750ml de líquid i anar ingerint sals a través d’aquestes ingestes.

TRAMS PREFERITS DE LA UP

El Marc afirma que la part de l’itinerari que més el va captivar va ser la de Gósol. En David està entre molts indrets, però creu que la pujada al niudes de Paller de dalt i el Pas de Gosolans li encanten. L’Aniol ens diu que hi ha tres trams que li han agradat molt, l’arribada a Niu d’Àguila just sortir el sol, tota la nord del Cadí, Prat d’Aguiló i pujada a Pas de Gosolans i la pujada per Empedrats.

TRAMS MÉS DIFÍCILS

El tram de Cortals fins a Prat d’Aguiló va ser el més feixuc per al Marc Benítez i al David també se li va fer difícil arribar al refugi.
Paradoxalment, malgrat l’espectacularitat del tram que ens ha comentat l’Aniol sobre el tram de Cadí, afirma que aquest, abans d’arribar a Prat de Cadí se li va fer una mica complicat, com també els darrers km des d’Estassen fins a Bagà.

Com podeu veure, cada corredor és un món, i dins del món del Trail Running hi ha un munt de persones. Cada trepitjada té un calçat, cada tipus de sortida un frontal, una armilla d’hidratació, o un tipus de gels… l’important és trobar aquell material còmode i funcional, que us aporti durabilitat per a poder fer molts kilòmetres plegats i d’aquesta manera deixar una trepitjada més sostenible.

Us deixem algunes imatges dels corredors de l’equip de Trail del Camarasa Muntanya, perquè els pugueu veure, gaudint de cada metre de la Salomon Ultra Pirineu:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú