Com ajustar la teva motxilla

ATENCIÓ viatger@s, excursionistes i escalador@s. Aquest article és altament recomanable de llegir i prendre nota, ja que us ajudarà a mantenir una esquena sana i evitar lesions i sobrecàrregues innecessàries.

Ara descriurem pas per pas com ajustar correctament la motxilla a la nostra esquena, però abans de començar volem dir que sempre ens agrada assessorar-vos presencialment ja que creiem que és la millor manera de comprovar l’ajust, sobretot si us heu comprat una motxilla nova o és la primera vegada que en feu servir.

Pas 0: Preparació

– Obrir nanses i corretges de l’esquena i la cintura al màxim.

Pas 1: Col·locació a l’esquena

– Si es tracta d’una motxilla poc pesada ens la carregarem amb una sola mà de forma convencional.

– Si es tracta d’una motxilla pesada ens ajudarem d’un comany@ o agafant la motxilla amb les dues mans: una agafant la nansa i l’altre agafant l’anella superior.

Pas 2: Ajust cintura

-Un cop carregada a les espatlles la pujarem fins que la zona ventral de la motxilla estigui a l’alçada superior de la cintura. Aquesta zona es troba sota el melic i just en la part superior de la cadera (Cresta ilíaca).

IMPORTANT: El 70% del pes de la motxilla recau aquí, per tant és molt important la posició:

– MASSA ALTA: si la coloquem sobre el melic estarem apretant abdomen i difragma i ens costarà més respirar i podem produir lesions abdominals.

-MASSA BAIXA: no ens permetrà moure les cames lliurement i oprimirà el moviment.

– Ajustarem les bandes regulables fins que sentim que ens abraça però sense sentir excessiva pressió.

Pas 3: Ajust espatlles

– Seguidament ens ajustem les nanses de les espatlles fins que veiem que queda la motxilla subjecte a l’esquena sense fer excessiva pressió.

Per finalitzar l’ajust cal acabar d’ajust la verticalitat de la motxilla. Això ho farem tibant de les cintes que surten de la part superior de la motxilla i van a parar a les espatlles. Aquestes han d’estar tenses fins al punt que la motxilla quedi del tot vertical, ni massa endavant ni massa enrere.

– També important serà cordar-se, per sobre el pit, la cinta d’ajust superior per tal de que les nanses no ens facin desplaçar els braços massa enrere. Aquest ajust no descarrega pes, però guanyarem en comoditat i evitarem lesions al guanyar en estabilitat.

Pas 4: Repàs final

– Ja està l’ajust ventral a lloc? Notes les nanses de les espatlles massa tenses? El pes de la motxilla recau massa enrere i no en vertical? Ara és el moment de repassar que tot estigui a lloc i si és així…

JA ESTÀS LLEST@ PER L’AVENTURA !

DETALLS IMPORTANTS:

Tenir en compte la alçada de la nostra esquena a l’hora d’ajustar la motxilla és important. Les motxilles de major dimensió sempre tenen un ajust per adequar-se a la dimensió de cada aventurer.

El 70 % del pes es recolza a la cintura i el 30% a les espatlles

Constitucions diferents, necessitats diferents. Les motxilles de dona s’adapten millor a la seva morfologia

El pes el màxim ajustat a l’esquena i la motxilla sempre vertical

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú