Lectures de Muntanya

Aquest Sant Jordi i Santa Jordina de l’any 2021 la gent del Camarasa Muntanya us volem recomanar unes lectures que ens han commogut o ens han aportat coses positives per aplicar al món que ens apassiona, el de les muntanyes.

Aquell vol de papallones – Amics, moments i escalades

Què passa quan algú aplega centenars d’amics, milers d’aventures i un munt de muntanyes? Quan crea una «escudella» amb adrenalina, passió, complicitat, amor, nostàlgia i motivació? El resultat són pàgines i pàgines a vessar de sentiments en forma de paraules.

Un llibre. La representació d’una història alegre, real i entranyable de la vida d’un escalador, en què els protagonistes són els amics, autèntics, incondicionals i necessàriament vitals. Sense ells no hi hauria història: el guió està escrit pels moments més trepidants i l’escenari són aquelles escalades que no s’obliden mai.

Des de les cuines soterrades fins als cims més alts, emprendrem un viatge romàntic i apassionant que ens farà experimentar el plaer del crepuscle, l’escalforeta de l’amistat, l’olor del romaní, l’aspror de la roca conglomerada, el vol del còndor i les frustracions més humanes. Tot això, escrit en un llenguatge proper, fresc i espontani.

Entre aquestes pàgines, a més de descripcions detallades sobre rutes que solquen parets, cims i muntanyes de tots els nivells, anirem descobrint un altre relat que va començar entre línies, tímidament. Un relat sincer que s’anirà despullant una mica més a cada paraula. Uns escrits que aniran brotant com violetes que piquen l’ullet al sol de la primavera.

 • Editorial: Ediciones Desnivel
 • Autor: Edu Sallent
 • Any d’edició: 2021

Correr toda la vida – La guia més completa per poder còrrer de manera saludable durant tota la teva vida.

Tot el món aprèn a córrer a una edat molt jove de forma instintiva i natural. Però des de fa uns anys, el mode i un dogma obsessiu han complicat encara més una cosa aparentment tan senzill com córrer. Avui sembla clar que no n’hi ha prou amb imposar-se una rutina o comprar-se el calçat adequat. És important córrer bé per no tenir lesions o accidents, progressar i millorar en velocitat i resistència d’acord amb la nostra edat, complexió…, posar en marxa un estil de vida saludable i sobretot, practicar aquest esport el temps més gran possible de les nostres vides.
I aquí, entre Amby Burfoot, expert i magnífic comunicador, que recondueix l’esport a les seves arrels més simples i d’una forma senzilla i càlida, descriu una exitosa estratègia per a córrer bé, amb consells clars i fàcils de portar a la pràctica per qualsevol corredor, de qualsevol edat i nivell. Sigui quin sigui el nostre nivell, principiant o expert maratonià, aquest manual ens mostrarà com motivar-nos, evitar lesions, millorar la nostra velocitat i resistència. En definitiva, ens ajudarà a definir fites i arribar-hi. I el millor de tot és que gaudirem d’una salut estupenda durant tota la vida.

 • Editorial: Ediciones Desnivel
 • Any d’edició: 2018
 • Autor: Amby Burfoot
 • Disponible aquest Sant Jordi al Camarasa Muntanya

Catherine Destivelle – Ascensiones

En aquest llibre trobarem narrat en primera persona per part de la Catherine Destivelle, des dels primers passos a les roques de Fontainebleu als 12 anys, la seva iniciació en l’escalada de dificultat als Alps, fins a la fama internacional que guanya com a campiona mundial de l’escalada esportiva i ser la primera dona del món d’encadenar 8a i 8a+ . També narra detalladament activitats del món de la roca i gel, explicant gestes com les primeres solitàries femenines al Pilar Bonatti del Dru, la Nord de l’Eiger, la Walker i la Bonatti del Cerví.

Veurem com la muntanya constitueix sens dubte el centre de la vida de la Catherine, però també veurem altres aficions i vessants no tan positives de la famosa alpinista. En tots els capítols podrem captar la seva capacitat de força de voluntat, un do que l’ha portat fins als cims més alts dels Alps, Himalaya, America o Antártida, on la veurem fregar la mort.

 • Editorial: Ediciones Desnivel
 • Any de l’edició: 2004
 • Autora: Catherine Destivelle

Montserrat – Ascensiones de Leyenda

Va ser publicada per primera vegada el 1990 i la darrera al 2007, en tot aquest temps i encara en l’actualitat, Ascensiones de leyenda no ha deixat en tot aquest temps d’acompanyar a escaladors/es que s’aventuren per parets i agulles d’aquest emblemàtic massís. Ens ha ajudat a triar la via adequada, a preparar el material, a seguir l’itinerari i sobretot a submergir-nos en l’ambient únic que ens brinda el contacte amb l’excel·lent conglomerat de la muntanya màgica.

Aquesta edició definitiva conté ressenyes de prop de 200 vies, amb tota la informació pràctica i detalls dels itineraris completament actualitzats, tot això de la mà d’un dels millors coneixedors que Montserrat, l’Antonio Garcia Picazo.

“Pasarán los años, se renovarán los materiales, evolucionará el hombre, se abrirán nuevos itinerarios, pero todas estas ascensiones que os presento como lo que más amo, jamás pasarán de moda. No perderán jamás su lógica, ni su belleza. Ni dejarán de ser escaladas, porque, sencillamente, son las ascensiones más atractivas”, dice Antonio García Picazo en la introducción a esta guía de culto.

 • Editorial : Ediciones Desnivel
 • Any de l’edició: 2007
 • Autor: Antonio Garcia Picazo
 • Disponible aquest Sant Jordi al Camarasa Muntanya

Guerreros de la Roca

Els manuals d’escalada no solen dedicar moltes pàgines a l’entrenament mental, encara que aquest constitueix un factor de rendiment tan important com la força, la flexibilitat o la tècnica. En aquesta aproximació única a l’entrenament mental Arno Ilgner recorre a algunes idees essencials de l’antiga tradició oriental del camí del guerrer, així com a la psicologia moderna de l’esport.


Combinant aquests elements amb la seva pròpia dilatada experiència com escalador, crea un programa complet amb el qual aprendràs a focalitzar la teva capacitat mental durant una escalada compromesa. L’autor ens guia pas a pas pel camí del guerrer de la roca, que inclou l’anàlisi de la motivació, la recopilació de la informació, la valoració del risc, concentració i la transició deliberada a l’acció.

 • Editorial: Ediciones Desnivel
 • Any de l’edició: 2016
 • Autor: Arno Ilgner

Alt Urgell – Escalada Esportiva (Novetat)

La nova i esperada guia d’escalada esportiva de la comarca de l’Alt Urgell ja esta disponible també al Camarasa per a poder disfrutar de 18 zones i 1800 vies repartides per tota la comarca. Els sectors que inclou són: Peramola, Oliana, Espluvins, Coll de Bóixols, Valldarques, Sallent, Coniller, Coll de Nargó, Organyà, Fontanella, Tres Ponts, Nyus, Arsèguel, Fígols, Narieda, Canelles, Perles y Alinyà.

 • Editorial: Autoedició
 • Any de l’edició: 2020
 • Autor: Miquel Blanco
 • Disponible aquest Sant Jordi al Camarasa Muntanya

El camí dels estels – Una novels basada en Òscar Cadiach

Hi ha persones que viuen la vida de forma tan intensa i variada que són dignes de ser relatades pel sol fet de representar una inspiració per futures
i presents generacions. Aquest és el cas de l’Òscar Cadiach, que per la seva sang córre tal energia sobrenatural que l’ha permès recórrer
mig món per escalar muntanyes i viure aventures que freguen l’inimaginable.
Gràcies a aquest llibre l’Eduard Sallent ens fa arribar d’una forma pura, sincera i colpidora diferents ascensions i episodis de la vida del protagonista
que van des de l’ascensió del Kilimanjaro sortint de Catalunya (sí, tal com has llegit) a la culminació del seu somni de ben petit de pujar a l’Everest,
esdevenint el primer Català en fer-ho. Sempre, això sí, sota l’atenta mirada de les estrelles que cada nit recorden a l’Òscar com de bonic és el nostra planeta
i l’afortunat que és de saborejar moments tan màgics.

 • Editorial : Ediciones Desnivel
 • Autor: Edu Sallent
 • Any de l’edició: 2012

Rutas con Esquís Pirineo Aragonés. Tomo IV. 55 recorridos desde Benasque al Túnel de Vielha

Aquest volum IV tanca per fi l’entrega de 266 rutes al Pirineu Aragonès per esquiadors raqueters i muntanyencs. Aquest volum viatja del riu Ésera, a Benas a la Noguera Ribagorçana, a la frontera amb Catalunya, amb un total de 55 recorreguts.
Hi ha rutes per a tots els nivells, d’un dia i altes rutes de diversos dies, us animeu a descobrir-les? Ja heu encerat els esquís?

 • Editorial: Manuals Prames
 • Any d’edició: 2016
 • Autor: Jorge García – Dihinx
 • Disponible aquest Sant Jordi al Camarasa Muntanya

Teràpia Vertical – Vivències d’un escalador singular

El llibre Teràpia Vertical ofereix un particular repàs a l’escalada en roca de tota la vida, des d’una òptica oberturista d’acord amb la faceta més reconeguda de l’autor. Partint d’un viatge retrospectiu al passat per fer una panoràmica dels orígens de l’escalada, aleshores una activitat minoritària. Amb aquest llibre descobrirem una sèrie de zones emblemàtiques properes on podem practicar l’escalada, molts dels quals són llocs pràcticament estrenats verticalment parlant, per l’Armand, que ens explica característiques detallades històriques i necessàries per a anar a les zones desitjades. Segons l’autor, aquest llibre, que es dirigeix a tots els públics, tant amateurs com experimentats, compta amb una pretensió modesta d’encertar la drecera més directa per a captar la màgia que ofereix el món de l’escalada d’aventura.

 • Editorial: Cossetània Edicions
 • Any d’edició: 2019
 • Autor: Armand Ballart

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú