Quin calçat és el més adient per a buscar bolets?

bolets

Tanquem els ulls, i encara tenim els peus a un estany del Pirineu, l’escalfor del sol del migdia ens crema el clatell, obrim els ulls i som a mitjans de la tardor, aquella època de l’any en què no sabem ben bé quin calçat ens hem de posar per anar a la muntanya.

Qui diu anar a la muntanya, diu anar a buscar bolets. Ja sabem que moltes de les clientes del Camarasa sou expertes boletaires. Tan d’aquelles que ompliu el maleter del cotxe de caixes de rovellons, com les que n’arreplegueu algun tornant d’escalar i acabeu utilitzant el casc com a element indispensable. Sobretot a la tardor, per a posar-hi els que aneu trobant.
Bé, avui us volem parlar del calçat indispensable per anar a caçar bolets. I evidentment us presentarem alguns models que tenim a la botiga any rere any, i que nosaltres utilitzem de forma freqüent. Així que si algun model us crida l’atenció, no dubteu en consultar si tenim la vostra talla.

Els primers bolets treuen el nas al Pirineu, i allí el terreny és més abrupte, i humit en la major part de l’any. Per tant, cal un calçat reforçat, un calçat tipus d’aproximació, que us protegeixi el peu. Si sou de fer molts quilòmetres perquè no us conformeu en portar el cistell mig ple o patiu pels turmells, teniu calçats similars amb canya alta. Aquesta us subjectarà més i això farà que no debiliteu tant la zona, però ull, que el factor humà també intervé i molt en una torçada del turmell! Evidentment mirarem calçats amb impermeable, ja que a banda de la humitat del sota-bosc, potser ens sorprèn un ruixat de tarda en aquesta zona.

Calçats sense canya recomanats:

Ambdues amb sistema d’impermeablitizació (i cal destacar que el sistema InvisibleFit del darrer model, que li aporta lleugeresa i protecció transpirable) Models sense canya, per a persones que volen notar la mobilitat del seu peu i l’agilitat de la trepitjada.


Calçats amb canya:

x-ultra

Tots aquests models disposen de mitja canya com a mínim, I això serà el factor diferencial si estem disposades a passar moltes hores al bosc, si sabem que podem acabar cansats o bé amb el cistell ple o com us dèiem abans, si som propenses a torçar-nos el turmell. Evidentment la canya també ens oferirà confort, i calidesa. Tots els models disposen també de la tecnologia Gore-Tex, que ens mantindrà el peu sec encara que estiguem envoltats de la humitat del fons del bosc o ens enganxi el típic ruixat de tarda. Esperem haver-vos ajudat i ens veiem ben aviat entre boscos i parets envoltats de bolets.

Camarasa Muntanya - 10 de setembre del 2020

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.
You need to agree with the terms to proceed

Menú